INFOinfo.htmlinfo.htmlshapeimage_1_link_0
WELKOMwelkom.htmlwelkom.htmlshapeimage_2_link_0
SCHILDERWERKvakgroep.htmlschilderwerk.htmlshapeimage_3_link_0
WANDAFWERKINGwandafwerking.htmlhttp://livepage.apple.com/shapeimage_4_link_0
WERKWIJZEshapeimage_5_link_0
VAKGROEPvakgroep.htmlvakgroep.htmlshapeimage_6_link_0
NATUURLIJKnatuurlijk/natuurlijk.htmlnatuurlijk/natuurlijk.htmlshapeimage_7_link_0
 

Goede dingen blijven

De bewustwording dat wij met mens en natuur zuiniger om moeten gaan is ondertussen wel duidelijk. Duurzaamheid en milieu vragen hun plaats in deze tijd.

De uitstraling van monumentale panden met de niet te evenaren uitstraling van lijnolieverf draagt hier zeker aan bij. Met de juiste werkwijze en een periodiek onderhoud gaat de verf twintig tot wel dertig jaar mee!

Het schilderen met lijnolieverf is niet zoveel anders dan bij andere verven. De intacte ondergronden zijn goede dragers voor degelijk schilderwerk. Houtrot, roest, lekkages en doorslag moeten opgelost worden alvorens een start met schilderwerk wordt gemaakt.


Voorbeeld van een methodiek

A  Oude loszittende verflagen verwijderen, grote gaten vullen

     met milieuvriendelijk 2-componenten systeem en glad schuren.

Bijgronden van alle kale delen, gaten en scheuren.

     vullen met pijpaardeplamuur en/of stopverf.

Overgronden van het hele object.

Aflakken van het hele object.Onderhoud

Lijnolie verf verouderd op zichtbare wijze.
Na verloop van tijd zal de kleur matter worden

(na 7 tot 10 jaar). Na nog meer tijd (15 tot 30 jaar) gaat de verf verkrijten of verpoederenen en verdwijnt het kleurpigment. Dit moet opgevat worden als een signaal voor onderhoud. Wij maken na ongeveer 7 jaar het schilderwerk schoon (er hoeft niet worden geschuurd) en brengen een laag gekookte lijnolie aan. Hierdoor zal de oorspronkelijke glans en bescherming worden hersteld. Beschadigingen worden bijgewerkt met een nieuwe verflaag.

Groot (financieel) voordeel ten opzichte van synthetische verven is dat er geen onderhoudscontract nodig is.

Eigenschappen van de verf

Lijnolieverf vraagt logistiek gezien een andere aanpak dan de synthetische. De verf hecht op alle ondergronden. De goede hechting komt later opgang maar is door een sterk penetrerend vermogen dan ook zeer goed. Na het gronden kan dit veelal nog jaren overstaan.

Lijnolieverf droogt doormiddel van zuurstof (oxidatieve droging) met als eigenschap een wat tragere droging. Dankzij de nieuwe ‘biobased industry’ is dit inmiddels al veel beter geworden dan enkele jaren geleden.

       

Kortom

 1. Geschikt voor toepassingen
  zowel binnen als
  buiten

 2. Levensduur van
  15-30 jaar!

 3. Ambachtelijke uitstraling

 4. Voordelig op lange termijn

 5. Gemakkelijk in onderhoud  

 6. Semi matte, eggshell finish

Lijnolieverf is een natuurproduct en wordt al honderden jaren gebruikt. Grote kunstschilders wisten er wel raad mee. Door de huisschilder werd er ruim voor de tweede wereldoorlog mee geschilderd. Begin jaren ’50 stapten de schilders over op half en later op gehele synthetische verf toen de plastic-industrie opgang kwam. Snelheid was het credo voor een bloeiende economie.

Dankzij nieuwe technologie is de lijnolieverf weer helemaal terug van weg geweest. Een verf die voldoet aan de wensen, veiligheids- en milieunormen van deze tijd.